2018 yılının seo kriterleri

2018 Yılının SEO Kriterleri

2017 yılı SEO anlamında oldukça etkileyici ve birçok değişikliğe yer veren bir yıl oldu. Google tarafından sunulan algoritmalar gün geçtikçe daha da güçlendi ve içerikleirn daha kaliteli bir hale gelmesini sağladı. Peki 2018 yılında bizleri nasıl bir SEO çalışması bekliyor? Bu yılın kriterleri arasında neler yer alacak?

Uzmanlara göre SEO teknikleri 2018 yılında daha çok optimizasyona yönelik olacak. Tüm uzmanlardan derlenen düşüncelere göre bu sene şu teknikler ön plana çıkacak:

 

Sayfa İçi SEO ön plana çıkacak

SEO bilindiği gibi iki kategoriden oluşmaktaydı. Bunlardan birisi sayfa içi SEO, diğeri de sayfa dışı SEO. Sayfa dışı SEO backlink ağırlıklıydı fakat Google artık bu konuda fazla hile yapıldığı için sayfa içi SEO’ya daha fazla önem vermeye karar verdi. Peki sayfa içi SEO’da hangi hususlar dikkate alınacak?

Meta Tagler: Meta tagler, sayfa içi SEO’nun olmazsa olmazı. Google 2017 yılının sonuna doğru yaptığı yeni düzenlemelerle bu konuya daha fazla eğileceğini belli etmiş oldu. Yani bu sene meta tagler konusunda başarılı olanlar, sıralamada da güzel yerlere gelebilecek.

Kaliteli içerik: SEO yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu içeriklerin kalitesidir. Bu sene çok fazla kalitesiz içeriğe yer veren sitelerdense, az ama öz içeriği olan siteler ön plana çıkacak.

Site hızı: Sitenin hızı kullanıcılar ve Google botları için çok önemlidir. Yavaş açılan bir siteye kimse girmek istemez. Bu  nedenle sitenin hızı da 2018 yılının değer kazanan konularından birisi olacak.

Görsel içerikler: İçeriğin güçlü görünmesini sağlayan görsel içerikler, 2018 yılında daha çok önem kazanacak. Özellikle video ve fotoğrafların özgün ve kaliteli olması durumunda Google’ın beğenisini kazanabileceksiniz.

 

Mobil Uyumluluk Şart

Günümüzde herkes akıllı telefon kullanmakta ve birçok site artık mobil cihazlardan trafik almaktadır. Bunun farkında olan Google da, mobil uyumluluğa sahip sitelerin daha fazla ön plana çıkmasını sağlayacak. Google geçen sene sitelerin masa üstü cihazlardan değil de mobil cihazlardan dizine aktarılacağını açıklamıştı. İşte bu nedenle bu konuda sıkı çalışmalar yürütmek gerekiyor. Peki mobil SEO’ya katkı sağlamak için neler yapılabilir?

  • Öncelikle sitenin mobil uyumlu olup olmadığına dair analiz yapılmalıdır. Bunun için çeşitli tarayıcı destekli programlar bulunmaktadır. Eğer bu testten uyarı alıyorsanız, sorunları gidermeye başlamalısınız.
  • Kırık bağlantılar bulunuyorsa bunları düzenleyin.
  • Oynatılmayan ve görüntülenemeyen içerikleri kaldırın.
  • Pop-up reklamları kesinlikle kullanmayın. Bu tip reklamlar kullanıcıları rahatsız etmektedir.

 

Sesli Arama

Sesli arama, günümüzde yeni bir SEO konsepti olarak gün yüzüne çıkmaktadır. Siri, Alexa ve Cortana gibi sanal asistanlar üzerinden yapılan bu aramalar son zamanlarda artış göstermektedir. Bu nedenle 2018 yılında sesli arama sonuçlarında ilk sıralarda yer almak için çalışmalar yürütmenizi tavsiye ediyoruz. Peki bunun için neler yapılır?

  • Yerel bir işletmeyseniz Google My Business’a kayıt olun.
  • Uzun kuyruklu anahtar kelimeleri mutlaka kullanın.
  • Veri işaretlemesi kullanın.

 

SEM

Semantik arama mekanizması 2018’in en önemli konularından birisi olacak. Semantik SEO için çalışma yapacaksanız şu adımları izlemelisiniz:

  • Kapsamlı ve daha önce yazılmamış başlıklar hazırlayın
  • Arama yapan kişiye yardımcı olmak için daha fazla seçenek oluşturun
  • Kaynakları zenginleştirin
  • Makale içerisinde mutlaka uzun kuyruk anahtar kelimeler kullanın.

 

BAŞKA NELER YAPILABİLİR?

2018 yılının başlıca SEO kriterlerini inceledik. Peki bunlar dışında 2018 yılında başka hangi hususlar ön plana çıkacak?

  • SSL Sertifikası kullanın.
  • Linksiz Backlink kullanmaya çalışın.
  • Sürekli olarak gündemi takip edin ve sitenin güncel kalmasını sağlayın.
  • Breadcrumb kullanın.

 

Instagram'da Biz!

Hemen Bize Ulaşın
Aklınızdaki projeyi hayata geçirmek için ilk adımı bize ulaşarak atın.
mars yeryüzü
Hemen Arayın
hemen arayın Hemen Arayın 0 (216) 511 50 40