2018’de önemli olan sıralama faktörleri

2018’de Önemli Olan Sıralama Faktörleri

Bir web sayfasının başarılı olabilmesi için mutlaka Google sıralamasında üst noktalara çıkması gerekmektedir. Bu sıralamaların birçok püf noktası ve yöntemleri bulunmaktadır. Günümüzde SEO çalışmaları ile birlikte değişen başka faktörler de sitelerin sıralamasına etki etmektedir. 2018 yılının en önemli sıralama faktörlerini bu yazımızda sizler için değerlendireceğiz.

 

Kullanıcı Deneyimi

Google, web sitelerinin sıralanması için yapay zeka içeren algoritmalar kullanmaktadır. Bu botlar web sitelerine girerek detaylı analiz yaparlar. Örneğin sitenizden çabuk çıkma oranınız yüksekse, ziyaretçilerin sitenizde istediğini bulamaması anlamına gelmektedir. Bu da sıralamanıza olumsuz anlamda etki eder. Bu sebeple kullanıcılarınızı iyi belirleyerek onların isteklerine göre bir site tasarlamanız sizin açınızdan daha iyi olacaktır.

 

Sayfa Hızı

Yıllardır Google’ın en çok önemsediği hususlardan birisi de sayfa hızıdır. 2018 yılında da sayfa hızı konusu önem kazanacak ve site sıralamalarına ciddi anlamda etki edecektir. Çünkü kullanıcılar yavaş açılan sayfalara girmek istemez. Google da bu durumu sevmez ve yavaş sitelerin sıralamasını kesinlikle yükseltmez.

 

Anahtar Kelimeler

Google’da yükselmek başarılı anahtar kelimeler kullanmaktan geçmektedir. Özellikle uzun kuyruk anahtar kelimeler bu alanda başarınızı katlayacaktır.

 

Sosyal Paylaşım

İnsanlar içeriklerinizi sosyal medyada paylaştığı zaman, sitenizin değeri de yükselmektedir. Ayrıca bu sayede ulaştığınız hedef kitle de artmaktadır.

 

Erişilebilir URL

Sitenize Google botlarının kolaylıkla ulaşmasını sağlayabilecek nitelikte bir URL’niz olmalıdır. Mutlaka sitenizde Robot.txt dosyasını barındırmanız gerekmektedir.

 

Mobil Uyumluluk

Mobil cihazlarda uyumluluk SEO için çok önemli bir konudur. Günümüzde artık insanlar masa üstü yerine mobil cihazları tercih etmekte ve Google aramalarını da bu aygıtlar üzerinden yapmaktadır. İnsanları sitenize çekmek ve oturum süresini yükseltmek için mutlaka web sitenizi mobil uyumlu hale getirmeniz gerekmektedir.

 

Alan Adı Yaşı

Google’ın ilk sayfasındaki içeriklerin yarısından fazlası alan adı 3 yaşında ya da daha yaşlı sitelerden oluşmaktadır. Bu nedenle bu husus da sıralama için çok önemlidir.

 

Kaliteli İçerik

Google’da iyi bir sıralamaya sahip olabilmek için mutlaka kaliteli ve benzersiz içeriklere sahip olmanız gerekmektedir. Sitenizin ne hakkında olduğu burada önemli değil, konu ne olursa olsun içeriklerinize önem vermeniz şart. Kullanıcıları bilgilendirici içerikler Google tarafından beğeniliyor.

 

Tıklanma Oranı

Arama sonuçlarının gösterildiği ekranda tıklanma oranınızın yüksek bir seviyede bulunması, sıralamanızı yükseltmenizi ya da yerinizi korumanızı sağlamaktadır.

 

Hemen Çıkma Oranı

Sayfanızı ziyaret eden kullanıcıların, sitenizde kaldığı süre de sıralama açısından önemlidir. Bu nedenle sitenizi daha ilgi çekici bir hale getirmenizi tavsiye ediyoruz. Bunu video ya da podcast ekleyerek yapmanız mümkün.

 

Web Sitesinin Güvenliği

Web sitelerinin güvenliği de Google sıralaması için oldukça önemli bir konu. Yapılan araştırmalara göre en yüksek arama hacmi olan arama kelimelerin sonuçlarında çıkan sitelerin ilk üçünün bağlantıları yüzde 65 oranında güvenilir.

 

Instagram'da Biz!

Hemen Bize Ulaşın
Aklınızdaki projeyi hayata geçirmek için ilk adımı bize ulaşarak atın.
mars yeryüzü
Hemen Arayın
hemen arayın Hemen Arayın 0 (216) 511 50 40