web tasarımında yapılan 6 yaygın hata

Web Tasarımında Yapılan 6 Yaygın Hata

Kaliteli bir web sitesi yapmak için bazı temel elementleri es geçmemeniz gerekiyor. Siteniz hem sizin için, hem de potansiyel ziyaretçileriniz için kolay kullanılabilir, iyi kategorize edilmiş ve mümkün olduğunca özgün olmalı. Bunun için de yaygın olarak yapılan hatalardan kaçınmaya özen göstermelisiniz.

Kısaca açıklamaya çalıştığımız web tasarımında yaygın olarak yapılan bu 5 hataya dikkat edin:

Arama kutusu nerede?

Web sitenizi içerikle dolu bir depo gibi düşünün. Kıymetli içeriklerinize erişebilmenin en kolay yolu, iyi kategorize edilmiş ve sitenize özel bir arama motoru ile bulunabiliyor olmalarıdır. Özellikle web sitenize belirli bir bilgiyi almak üzere gelmiş olan kullanıcıların ilk arayacağı şey, bir arama kutucuğu olacaktır. Anasayfanızda görünür ve kolay ulaşılabilir bir yerde konumlandıracağınız arama kutunuz, aynı zamanda teknik olarak da çalışır durumda olmalıdır.

 

Okuması zor içerikler

İlgi çekici ve özgün bir web sitesi tasarımında olması gereken özelliklerden biri de, seçilen yazı fontunun ve yerleşiminin kullanışlı olmasıdır. Gözü yormayan, kolay okunabilir şekilde sitede yer alan içerikler, kullanıcıların siteyi daha kolay ve uzun süre kullanabilmesini sağlayacaktır. Teknik özellikler kadar, içeriklerin iyi bir Türkçe ile yazılmış olması, gereksiz detaylarla uzatılmış yazılar yerine kısa ve anlaşılır olması da önemlidir. Arama motorları tarafından kabul edilebilir (SEO uyumlu) ve özgün metinleriniz, okunaklı bir şekilde yayınlanıyor olmalıdır.

 

Kategorize edilmemiş içerikler

İyi bir web sitesi tasarımında anasayfadan içeriklere ulaşabilmek için, iyi bir kategorizasyon sistemi gereklidir. Anasayfada görünecek olan kategorileriniz hem içeriklerinizle ilgili yeterli bir özet sunmalı, hem de bu kategorilerin altındaki içerikler iyi düzenlenip yerleştirilmiş olmalı. Kullanıcılar ‘Hakkımızda’ kategorisine tıkladığında, gerçekten de sizin hakkınızda bilgiler içeren düzgün bir içeriğe ulaşmak isterler.

 

Kötü yönlendirme

Ziyaretçilerinizin web sitenizin içinde kaybolması demek, sitenizi ikinci kez ziyaret etmek istemeyecekleri anlamına gelir. Sitenizin navigasyon özelliklerinin kusursuz bir şekilde çalışıyor olması, içeriklerden diğer içeriklere veya kategorilere geçişin kolay olması, aranan içeriğin kolaylıkla bulunuyor olması gerekir. Sitenin herhangi bir yerinde bozuk bir link ya da güncel olmayan bir yönlendirme bulunmadığından emin olmak için içeriklerinizi düzenli olarak güncelleyin ve yayındaki içeriklerin verimli bir şekilde görünür olduğundan her zaman emin olun.

 

Tutarsız arayüz tasarımı

Web sitenize ait her sayfa, içeriklerin farklı özelliklerine göre farklı şekillerde tasarlanmış olabilir ancak bu farklı tasarımlar arasında bile muhakkak bir ortak tasarım olmalıdır. Site içerisindeki bir sayfadan diğerine geçildiğinde temel arayüz özelliklerinin korunuyor olması hem karakteristik bir site imajı için önemlidir, hem de kullanıcıların aklını karıştırmaz. İstisnasız her sayfada, genel temaya uygun bir tasarım kullanılmalı ve sitenin ana sekmesine yönlendiren bir link bulunmalıdır.

 

Her cihaza uygun olmayan ekran çözünürlüğü

Web siteniz mobil cihazlar da dahil tüm araçlarda verimli bir şekilde görüntülenebiliyor olmalıdır. Bunun için teknik altyapınızın mobil uyumlu olduğundan ve kullandığınız görsel içeriklerin yeterli çözünürlükte olduğundan emin olmalısınız.

Instagram'da Biz!

Hemen Bize Ulaşın
Aklınızdaki projeyi hayata geçirmek için ilk adımı bize ulaşarak atın.
mars yeryüzü
Hemen Arayın
hemen arayın Hemen Arayın 0 (216) 511 50 40