web sitenizin trafiğini arttırmanız i̇çin 5 altın öneri

Web Sitenizin Trafiğini Arttırmanız İçin 5 Altın Öneri

Web sitesinin tıklanma oranlarını arttırmak, tüm web siteleri için yapılacaklar listesinde en başta geliyor. Mükemmel bir teknik altyapı ile şık bir web sitesi hazırlayıp yayına vermiş olabilirsiniz ancak, belirli kriterlere dikkat etmediğiniz sürece, sitenizin ilgi çekip ziyaretçi alması oldukça zor olacaktır.

Web sitenizin ziyaretçi trafiğini arttırmak için bunlara dikkat edin:

 

Özgün ve kaliteli içerik bulundurun

Günümüzde arama motorları, değerli ve özgün içerikleri ayırt ederek, sıralamalarda üstlere taşınmalarını sağlıyorlar. Web sitenizin içeriği ister blog yazılarından, ister güncel haberlerden, isterseniz sattığınız ürünlerin açıklamalarından oluşuyor olsun, arama motorlarından kolaylıkla ulaşılabilen bir trafik sağlayabilmeniz için; site içeriklerinizin kalitesine önem vermelisiniz.

İyi bir Türkçe ile yazılmış, standart uzunluklara uygun, arama kelimelerini ve gerekli bilgileri içeren yazılı içerikler, arama motorlarının sizi ‘değerli’ görmesi için en önemli etkendir. Bunun yanında bulundurduğunuz resim ve videolar gibi görsel içerikler de, arama motoru kriterlerine uygun olarak yayınlanıyor olmalıdır. İçeriklerinizin tamamen özgün, daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış yazılar olması da trafiğinizi önemli ölçüde arttıracaktır.

Arama motoru optimizasyonları, genellikle kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak düzenlenmektedir. O nedenle arama kriterlerine uygun içerikler yayınlamanız demek, okuyucu için de en kolay ulaşılır ve en doğru şekilde bilgilendiren içeriklerinizin olması demek olacak. Kaliteli içeriklerin olduğu siteler de organik olarak daha büyük oranda takip ediliyor ve kullanıcıların büyük kısmı, web sitesini düzenli olarak ziyaret etme potansiyelinde oluyor.

 

Düzenli olarak güncel içerik yayınlayın

Bir web sitesinin aktif olarak güncelleniyor olması, yine arama motorları tarafından değerli kabul edilmesini ve dolayısıyla ziyaretçiler tarafından da dikkate alınmasını sağlayacaktır. Web sitenizde bir blog sekmesi olması ve burada düzenli olarak güncel içerikler yayınlanıyor olması daima bir artıdır. Siteyi aktif biçimde güncellediğinizde hem arama motorları sıralamalarında daha üst sıralara yükselmeniz kolaylaşacak, hem de takipçilerinizin siteyi sık sık ziyaret etmesi için sebebi olacak.

 

Görselleri akıllıca kullanın

Yayınladığınız resim ve video dosyalarının isimlerini doğru bir şekilde adlandırsanız, görseller arama motorlarının dikkatini çekiyor olacaktır. Resimlere ve videolara anahtar kelimeler içeren isimler ve açıklamalar eklemeniz, görsel içeriklerinizin bulunma değerini arttıracak. Aynı zamanda kaliteli, uygun çözünürlükte ve mümkünse özgün görsel içerikler kullanmanız da sitenizin kalitesine çok şey katacaktır.

 

Sayfalar arası bağlantıları ihmal etmeyin

Web sitenizde yer alan site içi bağlantılar, gelen kullanıcının site içerisinde daha uzun süre kalabilmesine ve ihtiyaç duyabileceği bilgilere daha kolay ulaşabilmesine olanak sağladığı gibi, tıklanma trafiğine de önemli bir katkıda bulunacaktır. Sitenizde uygun içeriklerin içerisine ya da web sayfalarınız üzerindeki uygun yerlere önemli ve ilgili linkleri ilave etmeniz, sitenin navigasyonunu iyileştirdiği gibi anasayfaya backlink sağlamak açısından da trafik değerlerinizi arttırabilir.

Instagram'da Biz!

Hemen Bize Ulaşın
Aklınızdaki projeyi hayata geçirmek için ilk adımı bize ulaşarak atın.
mars yeryüzü
Hemen Arayın
hemen arayın Hemen Arayın 0 (216) 511 50 40