web sitenizi yenilemeniz i̇çin 5 önemli neden

Web Sitenizi Yenilemeniz İçin 5 Önemli Neden

Firmanızın web sayfası, müşteri kitlenize ulaşmanızı kolaylaştırmasının yanı sıra, şirket imajı açısından da oldukça önemli bir unsurdur. Şık tasarımlı, kullanımı kolay ve akılda kalıcı bir web tasarımı, fimanızın bir nevi vitrini olarak da işlev görür ve prestijinize de katkı sağlar.

Ancak dijital ortamda sürekli yenilenen ve güncellenen trendlere bağlı kalmak da önemlidir. Bir süredir yayında olan bir web siteniz varsa, düzenli aralıklarla güncellemeler yapmanız; hatta yeri geldiğinde tüm dizaynı değiştirerek yeniliklerden faydalanmanız gerekecektir.

Bazı tasarımcılar, yayında olan bir web sitesini yenilemenin yeni bir site yapmaktan daha zor olduğunu söylerler. Eğer doğru bir planla ve hedefe yönelik güçlü bir çalışma ile ilerlerseniz, süreci hem ekibiniz için hem de kullanıcılarınız için kolaylaştırabilirsiniz.

 

İşte web sitenizi yenilemeniz için 5 sebep

 

1. Siteniz eski görünüyor

Neredeyse her gün bir yenilikle karşılaştığımız dijital dünyada, firmanızın web sitesi de trendlere uygun görünmeli. Kullanıcılar her gün internette onlarca web sayfası arasında dolaşıyorlar ve çoğunlukla en güncel, en yeni tasarımları tercih ediyorlar. Rakiplerinizden sıyrılmak ve kullanıcılarınızın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaya devam etmek için, eski moda parlak renkli tasarımınızdan kurtulup daha sade, daha kullanışlı ve güncel uygulamalar ile uyumlu bir dizayna geçiş yapmanız oldukça önemlidir.

2. Siteniz tüm cihazlarla uyumlu değil

Kullanıcıların web sayfanızdan hangi araçları kullanarak istifade ettiğini gözlemlemek önemlidir. Web sayfalarına eskisi gibi yalnızca masaüstü sistemlerden değil, mobil telefonlardan ve tabletlerden de giriş yapılıyor ve sitenizin tasarımı da, mobil cihazlarda kolaylıkla kullanılabilecek şekilde düzenlenmelidir. Kullanıcı raporlarından sitenizin en çok hangi araçlarla ziyaret edildiğini gözlemledikten sonra öncelikli olarak hangi tasarımı güncellemeniz gerektiğine karar vermelisiniz.

3. Siteniz iş ve pazarlama stratejilerinizi yansıtmıyor

İş dünyasında hiçbir şey aynı kalmaz! Zaman içerisinde çalışma şeklinizi, stratejilerinizi değiştirirsiniz ve web sitenizin de firmanızın en güncel halini yansıtıyor olması gerekir. Web sayfanızı gözden geçirin ve hangi yeniliklerin eklenmesine gerek duyduğunuzu tespit edin. Yenilenen tasarımınızın iş stratejinize uygun olması, hem firmanızı daha iyi tanıtmanıza ve anlatmanıza yardımcı olacak hem de takipçilerinizin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmenizi sağlayacak.

4. Sitenizin içeriği güncellenemiyor

Geçmiş yıllarda bir web sitesi hazırlayıp yıllarca aynı siteyi yayında tutmak geçerli bir stratejiydi, ancak günümüzde hem arama motorları tarafından değerli görülebilmek için, hem de kullanıcılarınızı gelişmelerden haberdar edebilmek için web sayfanızdaki içerikleri düzenli olarak güncellemek ve yeni içerikler eklemek zorunda olabilirsiniz. Web sitenizin tasarımı sürekli güncellenmeye uyumlu değilse, bu bile yeni bir tasarım için zamanınız gelmiş demektir...

5. Sitenizin özellikleri doğru çalışmıyor

Bir kullanıcı gözüyle düşünün, bir web sayfanızda karşınıza hata veren birkaç sayfa çıktıktan sonra bir daha o siteye dönmek ister miydiniz? Sitenizin görünürde vaat ettiği tüm özelliklerin kusursuz bir şekilde çalışıyor olması gerekir. Eğer bazı araçlarda sorun olduğunu düşünüyorsanız, web sitesi tasarımını değiştirmeniz en iyi çözüm olacaktır.

Instagram'da Biz!

Hemen Bize Ulaşın
Aklınızdaki projeyi hayata geçirmek için ilk adımı bize ulaşarak atın.
mars yeryüzü
Hemen Arayın
hemen arayın Hemen Arayın 0 (216) 511 50 40