seo visibility nedir?

SEO Visibility Nedir?

Web sitelerinin arama motorlarındaki görünürlüğü “SEO Visibility” kavramı ile açıklanmaktadır. Bu kavram, SEO çalışmalarındaki en önemli kavramlardan birisidir ve mutlaka bu konuda dikkatli ve özenli davranmak gerekmektedir.

SEO Visibility için bulunabilirlik oranı dememiz de mümkündür ve sadece arama motoru ile kısıtlanmamalıdır. Web sitelerinin sosyal medya üzerinde nasıl göründüğü ve paylaşıldığı hususu da SEO görünürlüğü kavramının önemli adımlarından birisidir.

 

SEO Visibility Önemli midir?

SEO çalışması yapılmasının en önemli nedenleri sektörler arasında yaşanan rekabetlerdir. Rakiplerinizi iyi analiz etmeniz durumunda, daha iyi SEO çalışmaları yapmanız mümkün olacaktır. SEO Visibility sayesinde de yaptığınız çalışmaları ölçmeniz ve daha iyiye nasıl ulaşabileceğinizi bulmanız mümkündür. Bu görünürlük puanı ile rakipleriniz ile aranızdaki farklılıkları görebilir ve buna göre farklı çalışmalar yürütmeye başlayabilirsiniz. Bu şekilde rakiplerinizin önüne geçmenizi sağlayan daha iyi stratejiler üretme imkanı da elde edebilirsiniz. SEO Visibility puanınızı ölçmek için çeşitli çevrimiçi araçlardan yararlanabilirsiniz.

SEO’ya göre, arama hacmine göre her kelimenin belli bir SEO Visibility değeri bulunmaktadır. Bu değer sürekli olarak değişim göstermektedir. Örnek olarak “Haber oku” ana kelimesini sitenizde kullanıyorsanız, SEO hususuna ciddi anlamda eğilmeniz gerekecektir. Çünkü bu kelimenin arama hacmi ciddi anlamda yüksektir ve zayıf SEO / Sosyal Görünürlük sahibi olan sitelerin sıralamada görülmesi zor hale gelir.

 

SEO Visibility Puanını Nasıl Arttırabiliriz?

Google her geçen gün algoritma değiştirerek, kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmaya çalışıyor. Hal böyle olunca da web sitelerinden çok daha iyi performanslar bekliyor. Peki SEO Visibility puanını arttırmak için neler yapabiliriz?

Sayfa hızını mutlaka iyileştirin: Sayfa hızı bir ziyaretçi için en önemli konulardan birisidir. Yavaş ve ağır sitelere kimse giriş yapmak istemez bu nedenle de trafik ciddi oranda azalır. Sayfa hızınızı arttırmak için şu adımları atabilirsiniz:

  • Tarayıcı ön belleğini kullanın
  • Fotoğraflarınızı iyi optimize edin
  • İyi bir sunucu ile çalışın

Kaliteli içeriklere yer verin:  Google örümceklerinin en değer verdiği konulardan birisi de özgün ve kaliteli içeriklerdir. Uzun ve anlaşılır içerikler, kaliteli görseller, iç bağlantılar, sağlıklı ve anlamlı anahtar kelimeler bir içeriğin kaliteli olması için gerekli olan kriterlerdir. Öte yandan içeriklerinizi video gibi görsellerle süslemeniz de oldukça kullanışlı bir yöntemdir. Bu şekilde sayfanızdaki oturum süreci artacaktır.

Mobil siteye önem verin: Günümüzde herkes akıllı telefon kullanıyor ve yapılan araştırmalara göre aramaların yarısından fazlası mobil cihazlar üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu nedenle mobil siteye önem vermek gerekiyor.

Kullanıcı deneyimini geliştirin: Kullanıcıların sitenizden keyif almasını sağlayın. Sitenizin kullanımını kolay bir hale getirirseniz, kullanıcıların sitedeki oturum süresini de arttırmış olursunuz. Bu da SEO için en önemli kriterlerden birisidir. Bunun için site içi aramasını optimize edin, ana menüyü basitleştirin, pop up kullanmayın.

Sosyal medyadan mutlaka yararlanın: Sosyal medya, bir sitenin tanıtımı ve trafiği için en önemli kanallardan birisidir. Bu kanalı mutlaka aktif olarak kullanın.

Instagram'da Biz!

Hemen Bize Ulaşın
Aklınızdaki projeyi hayata geçirmek için ilk adımı bize ulaşarak atın.
mars yeryüzü
Hemen Arayın
hemen arayın Hemen Arayın 0 (216) 511 50 40