mobil web tasarımı i̇çin olmazsa olmaz 6 öneri

Mobil Web Tasarımı İçin Olmazsa Olmaz 6 Öneri

Mobil uyumlu site nasıl yapılır?

İnternet kullanıcılarının %80’i, internet erişimini mobil cihazlar (akıllı telefon, tablet vs.) üzerinden sağlıyor. Dolayısıyla web sayfalarının trafiği de büyük oranda mobil cihazlar üzerinden sağlanmış oluyor.

Kaliteli ve akılda kalıcı bir web sitesinin mobil uyumlu olması, günümüzde artık bir zorunluluk. Trafiğinizi arttırmak, daha fazla sayıda kullanıcıya ulaşmak ve sitenizin etkin bir şekilde kullanılabilmesini sağlamak için mobil tasarımınız güncel ve kullanışlı olmalıdır. Yeni bir mobil tasarım yapmak ya da mevcut mobil tasarımınızı güncellemek istiyorsanız, önerilerimize kulak verin:

 

Mobil cihazlara uyumlu, esnek bir tasarım kurgulayın

Web siteniz masaüstü ekranlarda mükemmel görünüyor olabilir, ancak aynı mükemmelliği mobil görünümde de sağlamanız önemli. Anasayfa tasarımınızın ve görsellerinizin mobil cihaz ekranlarında da kullanışlı bir şekilde görünebiliyor olması için web tasarımınızın mobil uyumluluğunu sürekli güncel tutmayı ihmal etmeyin.

 

İçerikleri mobil ekranlara sığdırın

Web sitenizde kullandığınız görseller, sayfalarınızdaki sütunlar ve diğer tüm içerikler, mobil cihazlarla giriş yapıldığında da rahatlıkla görülebiliyor olmalıdır. Standart resim ve video boyutlarını ve çözünürlüklerini ayarlarken, mobil ekranları da hesaba katarak düzenleme yapmalısınız. Kullandığınız fontlar ve puntolar da küçük cihazlarda kolaylıkla görüntülenebilir olmalıdır.

Kategorilerinizi sadeleştirin

Küçük bir ekranda onlarca kategori arasında dolaşmak her şeyi zorlaştırır. Web sitelerinin mobil uyumlu tasarımlarında genellikle ‘hamburger menü’ tasarımı olarak da bilinen, tek bir butonun altında birden fazla kategoriye erişebildiğiniz tasarımlar tercih ediliyor. Tek bir ekranda bütün olarak kolaylıkla görülebilecek ve erişimi kolay kategorilerinizin bulunması, içeriklere ulaşmayı mobil cihazlar üzerinden de kolaylaştıracaktır.

 

Butonlarınızla tek tek ilgilenin

Mobil web sitesin tasarımlarında en önemli detaylardan biri de, site içerisindeki butonlardır. Butonlara ve site içerisindeki muhtelif linklere tek bir parmak hareketiyle dokunabiliyor olmak, site içerisinde dolaşmayı kolaylaştıracak ve daha verimli bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır. Özellikle anasayfadaki butonların ve yönlendirmelerin doğru çalışıp çalışmadığını düzenli olarak kontrol ediyor olmalısınız.

 

Her şeyi basitleştirin

Mobil tasarımlarda hareket alanı dar olduğundan, mümkün olduğunca az ve kullanışlı içeriği görüntülüyor olmak isteriz. Görsellerin ve yazılı içeriklerin iç içe geçmediği, kolaylıkla seçilebiliyor olduğu mobil tasarımları tercih etmeniz, hem içeriğinizi verimli bir şekilde sunabiliyor olmanızı sağlar, hem de kullanıcılarınız için kolaylık sağlamış olursunuz.

 

Düzenli olarak test edin

Dijital dünyada ‘güncelleme’ her şeydir! Web sitenizi tasarım ve içerik bakımından sürekli kontol ediyor olmanız, eksiklikleri ve güncellenmesi gereken noktaları tespit etmeniz için önemlidir ancak mobil tasarımlar söz konusu olduğunda, daha sık kontrol etmeniz gerektiği de bir gerçektir. Mobil cihazların ve uygulamaların sürekli güncelleniyor olması, web sitenizin de bu güncellemelerle uyumlu kalıp kalmadığını sürekli kontrol etmenizi gerektirir. Düzenli aralıklarla mobil tasarımınızı kontrol edin, güncelleştirmeleri takip edin ve gerekli yenilikleri ve düzenlemeleri vakit kaybetmeden yapabildiğinizden emin olun.

 

Instagram'da Biz!

Hemen Bize Ulaşın
Aklınızdaki projeyi hayata geçirmek için ilk adımı bize ulaşarak atın.
mars yeryüzü
Hemen Arayın
hemen arayın Hemen Arayın 0 (216) 511 50 40