çok dilli seo nedir? faydaları nelerdir?

Çok Dilli SEO Nedir? Faydaları Nelerdir?

Web sitelerinizi uluslararası platformlarda ve pazarlarda tanıtmak istiyorsanız mutlaka “dil” konusuna dikkat etmelisiniz. Bu alanda başarı yakalamak SEO çalışmalarını daha kapsamlı bir hale getirmekten geçmektedir. Bu nedenle de çok dilli sitelerde uygulanan SEO teknikleri, geleneksel SEO tekniklerine göre biraz daha bilgi ve birikim gerektirmektedir. Eğer çok dilli bir siteye sahipseniz SEO konusunda nasıl bir yol izleyeceğinizi bu yazımızda anlatmaya çalışacağız.

 

Çok Dilli SEO Nedir?

Çok dilli SEO, birden fazla dil kullanan web sitelerine uygulanan SEO tekniklerini ifade etmektedir. Çok dilli sitelerde SEO çalışması, tek dilli sitelerdeki SEO çalışmalarından daha zorlu bir süreçtir ama teknikler bilindiği sürece başarılı olmak da kaçınılmazdır. Eğer bu süreçte hata yapmadan doğru adımları atmayı başarırsanız, siteniz iyi bir sıralama elde edecek ve geri dönüşlerde de ciddi bir artı yaşanacaktır. Firmalar uluslararası pazara açılarak ciddi kazançlar elde edebilir, bu da iyi bir planlama ve çoklu dil özelliği kullanmaktan geçer. Bu siteyi oluşturmadan önce mutlaka hedef ülke ve dili belirlemek gerekmektedir. Eğer doğru bir plan yapılmazsa sıralamanız düşer.

 

İçerik Oluştururken Hangi Konulara Dikkat Edilmelidir?

Çoklu dil konusunda her SEO çalışmasında olduğu gibi içerikler ön plana çıkmaktadır. İçerik konusunda iki yöntem izlemeniz mümkündür. Bunlardan ilki hali hazırda yayınlanmış olan içerikleri diğer dile çevirmek, ikincisi de yeni bir içerik oluşturmak. İçerik stratejinizi de mutlaka hedeflediğiniz bölgedeki anahtar kelimelere göre planlamanız gerekmektedir. Bunu yaparken de çeviri programları kullanmamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü bu programlar kalıpları olduğu gibi çevirmekte bu da anlam sıkıntılarına yol açmaktadır.

Ek olarak çeviri yaparken de Google Translate gibi programlardan uzak durmanız sizin için iyi olacaktır. Profesyonel bir çeviri desteği almak her zaman için sitenin başarısını olumlu anlamda etkiler. Yazım hataları ve imla kuralları yabancı dillerde de geçerlidir. Bu konulara da mutlaka dikkat etmek gerekmektedir.

İçerikleri oluştururken mutlaka doğal olmanız gerekmektedir. Örneğin kullanacağınız anahtar kelimeler kesinlikle anlam akışını bozmamalıdır. Günümüzde artık anahtar kelimeye odaklı içeriklerin yerini anahtar kelimelerin uygun bir biçimde yerleştirilmesiyle oluşturulan içerikler almıştır.

Belirlediğiniz anahtar kelimelerin hacimlerini öğrenmeli ve buna göre bir sıralama yapmalısınız. Önceden belirttiğimiz gibi anahtar kelimeler mutlaka o dilin yapısına ve kalıplarına uygun olmalıdır. Aksi takdirde SEO konusunda başarısız olursunuz.

Çok dilli SEO için hedeflenen ülkenin kültürel yapısı çok önemlidir. Çünkü hedeflediğiniz ülkenin yapısına ve insanların isteklerine göre bir SEO çalışması yürütmek sizi kesinlikle başarıya götürecektir. Kullanıcı deneyimlerine ve arzularına  bu noktada önem vermeniz şarttır.

 

Uygun URL Yapısı

Çok dilli sitelerde uygun URL yapısı da oldukça önemlidir. Web sitenizde dil seçeneklerini URL açısından ayrı tuttuğunuzda arama motorlarının da ziyaretçilerin de işini kolaylaştırmış olursunuz. Örneğin Türkiye’de www.site-adiniz.com.tr olarak yayın yapan web sitenizin İngilizcesini www.site-adiniz.com, Almancasını da www.site-adiniz.de olarak ayarlayabilirsiniz.

 

Çok Dilli SEO’nun Faydaları

Çok dilli SEO, sizlerin uluslararası alanda başarılı olmanızı sağlamaktadır. Eğer ürün ya da hizmetinizi başka ülkelerde de tanıtmak istiyorsanız mutlaka hedeflediğiniz ülkelerin diline göre bir SEO çalışması izlemelisiniz.

Çok dilli SEO, Google tarafından sevilen bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde arama motorlarında sıralamanız yükseltebilir, trafiği de arttırabilirsiniz.

Eğer iyi bir çok dilli SEO çalışması yapmak istiyorsanız bahsettiğimiz bu kurallara mutlaka dikkat etmelisiniz. Bunları başarılı bir biçimde uyguladığınız takdirde, ürün ya da hizmetiniz de ilgi çekiciyse, insanları sitenize çekebilirsiniz.

Instagram'da Biz!

Hemen Bize Ulaşın
Aklınızdaki projeyi hayata geçirmek için ilk adımı bize ulaşarak atın.
mars yeryüzü
Hemen Arayın
hemen arayın Hemen Arayın 0 (216) 511 50 40